INVITA MTB RACE BLÅBJERG

Proportioner

Så er vi klar til endnu et INVITA MTB RACE BLÅBJERG, denne gang er det 20. gang vi kører og  vi håber igen at kunne tiltrække mountainbike ryttere på alle niveauer. Vi kører løbet søndag den 22. oktober i Blåbjerg.

Vi laver nogle nye tiltag, som kort er beskrevet i introen, og igen forklares herunder. Der vil også løbende blive lavet finjusteringer optil løbet. Husk at der er lidt rabat på tilmeldingen frem til 1. september, herefter “normal” pris frem til 17. oktober, og så er der et tillæg på kr. 25,00 for tilmeldingen den sidste uge – og på dagen + kr. 50,00.

Ruterne er nye i forhold til tidligere år. Cirka 40% af sporet har nyt forløb, og enkelte stykker har vi fået lov at anvende eksklusivt til løbet, så kør ikke sporet udenfor de officielle rutevisninger og træninger. Der vil ske løbende tilpasninger af ruten, men rå-skitsen vil være som vist på rutekortet. Vi har stadig de alle de spektakulære op- og nedkørsler med. Vi skal ned af ”Dødemands fald”, vi skal op af den nye Sandtoppen og ned forbi Skulpturen. Vi skal via Rævebjerget med hundredvis af tilskuere, som hepper og vi skal ned af ”Hængekøjen ” som sætter teknik og mod på prøve. På alle svære nedkørsler vil der være nemmere b-linjer, som kan vælges som alternativ.

Vores MTB spor er en oplevelse
Ruten tager stadig udgangspunkt i ”det sorte spor” i Blåbjerg Plantage, men der er koblet flere ekstra sektioner på – både fra hvidt spor og nye stier og grusveje. Alt i alt er det en rute, som kan køres af alle med basis færdigheder på en mountainbike, og er der steder, som du ikke syntes om, så er det tilladt at trække ned eller op!
For de hurtigste ryttere er ruten hård, da det er muligt at holde høj fart på store dele af sporet. Ruten er 9,5 km lang, og lidt nemmere på første del, men hårdere på sidste del. Vil du gerne kende ruten mere præcis, så mød op til rutevisningen de tre søndage op til løbet – det er med afgang kl. 10 fra toppen af Blåbjerg.

Perfekt for nybegyndere
For mange nye MTB motionister og børn kan løbsdeltagelse være lidt af en overvindelse de første gange, men netop INVITA MTB RACE BLÅBJERG er et super arrangement for nybegyndere.
Vi giver præcise informationer op til og under løbet, så selv om du er ny, vil du nemt kunne finde ud af, hvor og hvordan det hele foregår.
Er du lidt mere øvet, så gør en indsats for at få de nye med – venner, børn, koner og forældre – der er plads til alle, men de skal måske have et hjælpende skub for at komme i gang!

Fortræningen – er en oplevelse i sig selv
Fortræningen de sidste tre søndage (1/10,  8/10 og 15/10) op til løbet er blevet en institution i sig selv. Vi starter præcis kl. 10.00 fra Parkeringspladsen ved Blåbjerg. Der køres i hhv. Sport, Motion, Børn og Ungdom samt med et begynder hold med instruktion.
– Det er Steen Kruchov tager begynderne med rundt på B&U ruten, og efter en omgang, så giver han instruktion på en omgang på motionsruten. Alle der vil tages fra begynder til let-øvet på et par søndagstræninger kan køre med Steen.
– For børnene viser vi b&u ruten én runde, og derefter kører de selv rundt. Er dit barn for lille eller utryg ved det, så kør med!
– Vi viser også ruten for både motion og sport selvom det nu er samme rute. Vi kører i 4-6 forskellige grupper, så alle har en chance for at komme med rundt

Vigtigt: Til fortræningerne må der ikke parkeres på vejene op til Blåbjerg, ligesom vi heller ikke må fylde parkeringspladserne ved Blåbjerg. Vi beder derfor ALLE om at parkerer neden for Blåbjerg, så der er plads til skovens øvrige gæster.

Tidsplan 
Kl. 08.30    Indskrivning åbner
Kl. 09.20    Nedkørsel til start for B&U, samt Begynder
Kl. 09.30    Start for Ungdom og Begynder
Kl. 10.40    Mål lukkes for 1. start
Kl. 10.50    Klasseopdelt nedkørsel til start for 2. start
Kl. 11.00    Start for Motion Herre 1
Kl. 11.02    Start for Damer
Kl. 11.04    Start for Motion Herre 2
Kl. 11.10    Præmieoverrækkelse/lodtrækning for 1. start
Kl. 13.05    Mål lukkes for 2. start
Kl. 13.20    Klasseopdelt nedkørsel til start for 3. start
Kl. 13.30    Start for Sport -> U/19 & U/17 -> H40 -> H50 -> H60) med 2 minutters opdeling.
Kl. 16.15    Præmieoverrækkelse for 2. og 3. start og lodtrækningspræmier for disse deltagere.

  • Indskrivningen lukker 30 min før start for eftertilmeldinger, og 20 min før start for forhåndstilmeldte
Event Details
Tags